שערים חשמליים הם שערים שנפתחים ונסגרים על ידי איזה שהוא אמצעי אלקטרוני- יהיה זה שלט רחוק, קוד או אפילו זיהוי מרחוק של סימן לייזר או כל אמצעי זיהוי אחר שמאפשר פתיחה וסגירה של שערים חשמליים.
שערים חשמליים שונים משערים רגילים בכל שהפתיחה מתאפשרת רק על ידי הצגת הקוד המתאים- יהיה הקוד הזה כל אמצעי זיהוי שמאפשר כניסה לאנשים מורשים. שערים חשמליים לא מאפשרים כניסה פשוט לכל מי שחפץ, לעומת שערים רגילים שבהם הדבר היחיד שיש לעשות זה לפתוח את המנעול (מבחוץ או מבפנים) ולהיכנס- דבר זה מאפשר לעיתים הגנה יותר יעילה (ועם זאת למומחים זה מהווה רק עוד כמה דקות של עבודה, אולי).
שערים חשמליים נועדו לספק עוד קו הגנה לבית. מלבד הנוחות שגלומה בהן (הנוחות של פתיחה וסגירה אלקטרונית, שזו אגב יכולה להיות חרב פיפיות במקרה של תקלה במערכת האלקטרונית שמשבשת את היכולת לסגור ולפתוח וכך עשוי להיות שער שתמיד סגור), היא גם יוצרת חציצה ותוחמת שטח שהוא פרטי לעומת שטח שהוא ציבורי (הכל יחסי, כמובן, כי מה ש"ציבורי" לאו דווקא פתוח לכולם- הדוגמא הכי ברורה היא גדר ההפרדה). דבר זה מאפשר כניסה לאלה שמורשים לכך (ז"א- אלה בעלי המפתח, השלט הרחוק או קוד הגישה) ומרחיק את האנשים שאינם מורשים להיכנס (גנבים, בעלי חיים מזיקים וחמותינו).
שערים חשמליים יתרונם בכך שהם מאפשרים שליטה נוחה בד"כ בפתיחה ובסגירה של השערים. כך, למשל, עם שערים חשמליים שנפתחים אל מוסך- בלחיצת כפתור אנחנו יכולים לפתוח את הדלת ולהחליק עם המכונית פנימה, בעוד שבעבר (וזה מוכר ממוסכים בארה"ב) היה צריך לצאת מהמכונית, לפתוח את דלת המוסך ידנית, להיכנס למכונית ולנסוע. בימים גשומים זה פחות כיף.
מאמר זה נלקח מקטגוריית שערים חשמליים מפורטל הדלתות, חלונות והמפתחים המוביל בישראל - מפתחים